Vores speciallavede brønddæksler kommer i præcis den størrelse I ønsker. Fra de helt små til meget store. Typiske størrelser starter ved 800×800 mm og vi har leveret kørebanedæksler på 6,5×3,5 meter i belastningsklasse D400.

Vi står inde for kvaliteten

Vi er den eneste producent i Nordeuropa med fuldt fokus på dæksler, der kan lave CE-mærkede brønddæksler. Det er med til at sikre, at I får et dæksel i højeste kvalitet.

Vores firkantede brønddæksler kan dimensioneres i alle belastningsklasser, og vi leverer dimensionering efter gældende standard (EN 124). I kan vælge at få jeres dokumentation i 3D.

Teknologisk Institut har testet vores dæksler, så I er sikre på en høj kvalitet. Desuden udfører vi selv FEA-simuleringer, der afprøver udbøjningen på alle dæksler under belastning.

Belastningsklasser

Vores brønddæksler findes i belastningsklasserne A15, B125, C250, D400, E600 og F900. Med andre ord belastninger fra 1,5 tons til 90 tons. Dæksler til veje med almindelig bil- og lastbilstrafik vil typisk kræve belastningsklasse D400, der klarer op til 40 tons.

Vi leverer ligeledes E600-dæksler, som typisk bruges ved havneanlæg, hvor belastningerne er endnu større. Endelig har vi leveret til lufthavne, der stiller de højeste krav til styrke. F900 modstår et tryk på 90 tons.

Rustfrit stål eller aluminium

Vi har masser erfaring i at lave dæksler i både stål og aluminium. Det kan være almindeligt stål, der galvaniseres, rustfrit stål eller syrefast rustfrit stål. Oftest er belastningsevnen afgørende ved valget mellem stål og aluminium. Ved mindre belastningskrav er aluminium ofte den bedste og billigste løsning.

Indenfor fødevare- og medicinalindustrien er der ofte formelle krav til at dæksler udføres i rustfrit stål.

Firkantet Brøndæksel til alle formål

J.E. Junckers dæksler bruges til alle formål. Herunder teknikbrønde, pumpebrønde, fjernvarmebrønde og kabelbrønde.

Fjernvarmebrønd

Har du brug for at et firkantet dæksel til fjernvarmebrønd, der er vandtæt og kondensisoleret? Ikke noget problem. Vi sørger for, at der ikke kommer fugt eller drypper vand på teknik og ventiler i fjernvarmebrønden.

Pumpebrønde og kabelbrønde

Nogle pumpe- og kabelbrønde har ikke behov for at være vandtætte, da installationerne ikke på samme måde har behov for beskyttelse mod fugt og vand. Andre er åbne i kammeret nede i bunden eller har en pumpesump, så indtrængende vand kan håndteres. Eller de er vandtætte for ikke at få vand i installationerne.

Planforsænket brønddæksel

Planforsænket dæksler ligger i plan med deres omgivelser – eksempelvis asfalt eller belægningssten. Derfor dimensioneres de oftest til at kunne klare belastning fra diverse køretøjer.

Vi leverer to muligheder i forhold til karm. Enten en fast karm, der typisk bliver brugt i forbindelse med belægningssten og fliser. Eller en flydende karm, der mange gange bliver brugt i forbindelse med asfalt og betonstøbning, fordi den lettere regulere opad, så låget passer med det omkringliggende terræn.

Overfalset dæksel

Et overfalset dæksel er beregnet til at stikke op over terrænet og skal derfor typiske ikke modstå samme belastninger, da køretøjer ikke kører over dem.

De laves ofte i aluminium i klasse A15, men dimensioneres også ofte helt ned til 200 kg., hvor der ikke er trafik. Eksempelvis til en pumpebrønd, der stikker højt op.

Få en god pris og rådgivning

Vores dæksler har konkurrencedygtige priser, så tag fat i os og få et godt tilbud. Har du spørgsmål, så hjælper vi også gerne. Herunder rådgivning om den optimale karmtype, belastningsklasse og materialevalg.

Vores rådgivning omfatter også mere specielle ønsker. Eksempelvis har vi produceret kantstensdæksler, hvor kantstenen er bygget ind i låget. Eller et dæksel med en bænk, der er bygget ovenpå lemmen og lukker med op.

Fortæl os om jeres behov, så finder vi den bedste løsning til jer.