Brønddæksel

Efter standard. Og langt over

Kontakt os i dag

Specialfremstillet brønddæksel

J. E. Juncker er ISO-certificeret og giver, som en af de eneste i Nordeuropa, mulighed for CE-mærkning af dæksler.

Vi specialfremstiller. Efter mål og individuelle ønsker. Og stort set alt kan lade sig gøre. Vi vil i hvert fald gå langt for at finde en løsning, så længe den harmonerer med vores ønske om altid at levere et godt og funktionelt kvalitetsprodukt, der er til at betale.

Vi fremstiller både tunge dæksler og letvægtsdæksler, præcis som I ønsker dem. Runde, firkantede, med fast karm, flydende karm – og med eller uden hængsler. I de størrelser og belastningsklasser, I har behov for. Kan det lade sig gøre på forsvarlig vis, er vi aldrig blege for at tage en udfordring på os.

Tryghed

Dæksler med international godkendelse

Vi leverer brønddæksler til både danske og internationale virksomheder. Alle dæksler bliver udformet og produceret efter gældende standarder (EN124), vi udfører selv belastningstest vha. FEA-simuleringer, og vores beregningsmetoder er blevet efterprøvet og godkendt af Teknologisk Institut, COWI, Rambøll og ARUP m.fl.

Typer af brønddæksler

Kørebanedæksler

Vi fremstiller typisk brønddæksler til tung trafik i galvaniseret stål, corten-sål eller rustfrit stål. De kan bruges til alle formål og dimensioneres til belastningsklasserne A15 og opefter (B125, C250, D400, E600 og F900) – omsat til vægt svarer det til belastninger på mellem 1,5 tons og 90 tons.

Letvægtsdæksler

Vi laver som regel vores letvægtsdæksler i søvandsbestandigt aluminium med eller uden overfladebehandling i belastningsklassen A15 (1,5 tons). Vores letvægtsdæksler er velegnede til fx pumpebrønde, spildevandsbrønde, fjernvarmebrønde og teknikbrønde.

Firkantede dæksler

Skal I bruge et firkantet dæksel til en fjernvarmebrønd, en spildevandsbrønd en pumpebrønd eller en kabelbrønd? Og skal det være vandtæt og kondensisoleret? Så laver vi det til jer. I lige den størrelse, I har behov for – og i højeste kvalitet, selvfølgelig.

DIMENSIONERING

I kan få brønddæksler i alle størrelser – de mindste er typisk 800 x 800 mm, men der er ingen nedre grænse. Det samme gælder den anden vej: Vi har fx leveret kørebanedæksler på 7,5 x 3,5 meter i belastningsklasse D400 (40 tons).

BELASTNINGSGRADER

I kan få brønddæksler i belastningsklasserne A15, B125, C250, D400, E600 og F900
– med andre ord fra 1,5 tons til 90 tons. D400 er til almindelige veje med bil- og lastbilstrafik. E600 bruges typisk på havneanlæg, og F900 hører bl.a. til i lufthavne, hvor kravet til styrke er allerhøjest.

MATERIALER

I kan få brønddæksler i galvaniseret stål, rustfrit stål og i syrefast, rustfrit stål. Eller i aluminium. Det er som regel belastningskravet, der afgør materialevalget. Aluminium er en god og prisbillig løsning, hvor det ikke er nødvendigt med en meget høj belastningsgrad.

Dæksler med særlige egenskaber

Vandtætte, lufttætte og lugtfri brønddæksler

Har I brug for vandtætte brønddæksler, kan vi specialfremstille dæksler, der er vandtætte ved op til én meters vandsøjle i op til 24 timer. Vi kan også sikre både lugt- og lufttæthed.

Anonyme dæksler

Skal brønddækslet indgå i et større helhedsindtryk og derfor ikke gøre væsen af sig, kan vi fremstille brønddæksler, der ikke er til at skelne fra omgivelserne. Vi specialfremstiller anonyme/usynlige brønddæksler med belægningssten, asfalt, træ og lignende overflader.

Fjederaflastede brønddæksler

Har I særlige ønsker til åbne- og lukkekraft, kan vi opfylde dem: Ved at placere forskellige typer af fjedre flere steder i dækslets låg og karm kan vi sikre, at behovet for åbne- og lukkekraft er minimalt i hele lågets bevægelse, uanset om det er et letvægtsdæksel eller et tungt dæksel med fx brosten i låget.

Skal vi tales ved?

Har I særlige udfordringer med at finde den rette løsning til kørebanedæksler, aluminiumsdæksler eller fx overfalsede dæksler – og har I spørgsmål om, hvordan I får indfriet jeres specielle behov – så tag os gerne med på råd fra projektets start.

Vi har mange års erfaring og hjælper jer gerne med at finde den optimale løsning. Vores dæksler udføres i højeste kvalitet ud fra de bedste teknologiske metoder og samtidig med øje for de gode, håndværksmæssige traditioner.